fbpx
Følg oss på

  
Geit litenGeitebukkene er en avdeling for barn i alderen 3 – 6 år, og vi har fokus på å være mye ute og bruke barnehagens mange uteområder.
 
På mandager og torsdager deler vi barna i tre grupper og har ulike aktiviteter, mens vi på tirsdager har turdag for hele avdelingen hvor vi går til barnehagens egne turområder, og i skogen rundt. På fredager er førskolebarna på tur, og lykketroll (3-åringer) og trollungene (4-årigner) har utedag. Da forsøker vi også å ha en liten tur før lunsj. 
I nærheten har vi gården med mange forskjellige dyr, lekeplass og frukttrær, og grillhytta som ligger oppe i skogen der barna kan undre seg og det bidrar til å skape nysgjerrighet over alt som skjer i naturen.

Inne deler vi barna i grupper og bruker alle de spennende rommene vi har. På gymrommet setter vi opp hinderløyper, klatrer og andre motoriske aktiviteter. Forskerommet bruker vi til å skape nysgjerrighet og undre oss sammen med barna. Lekerommet blir brukt til ulike former for lek, mens formingsrommet blir brukt til formingsaktiviteter, klipping, perling, og andre bordaktiviteter. På vannlekerommet, snekkerverkstedet og keramikkrommet bruker vi å ha med mindre grupper med barn, og er rom som gir mestring, utvikler evne til kreativitet og fantasi.

Vi jobber mye med vennskap og hvordan vi skal ha det sammen som gruppe, og vi voksne på avdelingen er opptatt av at barna skal få gode og positive relasjoner på tvers av alder. For førskolebarna (5-åringene) er det viktig å få verktøy for å etablere og holde på vennskap og trygghet, da de snart skal begynne på skolen.
 
På Geitebukkene jobber:
 
Pedagogisk leder  - Marte
Pedagogisk medarbeider - Vegard
Pedagogisk medarbeider - Silvi
Pedagogisk medarbeider - Karianne