fbpx
Følg oss på

uteomraadene 1
 
Ødegården Gård og de tilhørende områdene er en stor del av vår barnehagehverdag. Hele gården er tumleplass for barnehagen. Vi er så heldige i Ødegården barnehage at vi har muligheten til å tilbringe tid sammen med flere forskjellige dyr, og det koser barna seg veldig med. Fra barnehagen er det en gammel gårdsvei opp til gården og dyrene. På gården er det geiter, hester, griser, sauer, høner og kaniner. Vi ser på Ole-Chrisitan gi dyrene mat, koser med dem, studerer dem og snakker om dem. Av og til vil vi også ta en tur på hesteryggen. Det syns barna er kjempe moro, og det gir dem en stor dose mestringsfølelse. 

Gjennom samspill med dyr vil barna lære seg mye om omsorg, dette vil igjen føre til mere omsorg for hverandre. Kunnskap om dyr gir barn mye kunnskap om en selv.
For eksempel:

Dyr trenger riktig mat og det er viktig med vann, de trenger stell og omsorg og tak over hodet. Barn oppfatter fort at dette er ganske likt som det vi mennesker trenger og det gir oss kjempe godt grunnlag for en god dialog med barna.

uteomraadene 2Vi har også en stor grillhytte i skogen som fra gammelt av heter "Eventyrskogen". Navnet kommer nok litt av landskapet. Store gamle grantrær med skjegg, og litt trolsk landskap, med røtter og store steiner. Geitene har beitet undervegetasjonen og forsterket inntrykket av "eventyr". Her får også barna lov til å leke ingeniører. Vi har lafteplanker som barna konstruerer alt fra hytter til sjørøverskip og biler. Man kan kalle dette for uteversjonen av LEGO.
I tillegg går "Trollstien" fra barnehagen og opp til området der grillhytta ligger. Her har barna til og med funnet bein og rester etter dinosauruser... Med god hjelp av naturen og landskapet, er det ikke mye som skal til før fantasien begynner å leke frem historier.
I Eventyrskogen bygger også barna sine egne hytter og gapahuker.Vil du se hvorfor uteområdene er viktig for barnehagen:

gaarden dyra

Vi har jo en geit i vår logo, og det er en grunn til det. Geitene på Ødegården har lenge jobbet med å etablere kulturlandskap på gården. De er koselige og rolige og er glade i barna. I tillegg til å lage kulturlandskap, er de også med på å gjøre området så godt som fritt for Flått! Alle vet jo hvor ekkel Flåtten er. Geitene beiter ned området, og gjør at rådyr og andre bærere av Flått ikke kommer inn på området. Derfor er Geitene så viktige for oss, at de fortjener å være med i barnehagens logo…

 

Åpningstider

Vi er blant barnehagene i Asker med lengst åpningstid. Vi har åpent fra 06:45 til 17:00. I forhold til de andre barnehagene i Sætre ligger vi 3-4 minutter lenger unna Sætre sentrum. Dette mener vi kompenseres med lengre åpningstid. I tillegg har vi jo et allsidig og spennende tilbud til barna, som jo også kompenserer for litt lenger kjørevei. (Og vi har gratis termokrus og kaffeavtale for dere foreldre).
 

Priser - hva får du

Til tross for vårt omfattende og allsidige tilbud, tar vi ikke mer i foreldrebetaling enn maksprisen på kr. 3.230,-. I tillegg tar vi kr. 420,- for mat i barnehagen. Det er bittelitt mer enn de andre barnehagene. Men til gjengjeld har vi ansatt egen kokk og har, i tillegg til frukt og smøremåltid, varmmat, HVER DAG. Sammenlign gjerne vårt tilbud med de andre barnehagene.
 

Her finner du oss

Ødegården barnehage ligger på Ødegården Gård, flott og landlig til, med naturen som nærmeste nabo. Barnehagen ligger ca 3,5 minutter kjørevei fra Sætre barneskole, eller 3 minutter fra rundkjøring ved Slingrebekk.
Barnehagen har enkel adkomst fra hovedveien og en stor, trygg og oversiktlig parkeringsplass.